Personal branding fotograaf Annemarije: “Visual Branding is de stijl van een merk”

Studio Annemarije Personal branding fotografie -34

Studio Annemarije Personal branding fotografie -34

Annemarije is Personal Branding Fotograaf en ziet dit vooral als een krachtig instrument waarmee je als ondernemer je bedrijf kan definiëren, klanten kan aantrekken en een blijvende indruk kan achterlaten.

“Ik focus me vooral op de visuele kant van branding: Visual branding is veel meer dan alleen een mooi logo en aantrekkelijke kleuren. Visual branding is de stijl van een merk. Het is de manier waarop ze willen dat mensen hen zien en onthouden. Het helpt om een sterke indruk achter te laten, vertrouwen op te bouwen en zich te onderscheiden van de concurrentie. Denk maar eens aan Cola Cola en Mac Donalds, iedereen kent het gevoel wat deze bedrijven willen uitstralen.”

Hoe creëer jij echtheid in je fotografie?

“Voorafgaand aan de fotoshoot heb ik contact met de klant, verdiep ik in hun bedrijf, hun als persoon en de toekomstplannen.” vertelt Annemarije. “Ik maak voor mezelf een shootlist met de wensen. Hierdoor blijft er voor mij ruimte over om tijdens de shoot contact te leggen, want ik hoef niet meer na te denken over de soort foto’s.

Tijdens de shoot heb ik daarom alle tijd om de klant af te lezen. Welke blik en/of glimlach is het meest naturel. Welke houdingen voelen ze zich op hun gemak enzovoort.

StudioAnnemarije - Renata-12

StudioAnnemarije – Renata

Ik zorg dat dit terug komt in de foto’s maar ook dat ik ze af en toe uit hun comfort zone trekt. Dit geeft vaak verassende beelden waarbij ze zelf ook enthousiast raken en nog meer ontspannen.”

Wat doe jij, naast ondernemers op beeld zetten, nog meer met fotografie?

“Tijdens reizen vind ik foto en videografie erg leuk! Maar sinds ik professioneel fotograaf ben is het ‘vrijetijd’ fotograferen wel minder geworden. En dat is prima, mijn hobby is tenslotte mijn werk geworden.

Studio Annemarije zakelijke mannen fotografie

Studio Annemarije zakelijke mannen fotografie

Een doel voor dit jaar is om een business shoot in een buitenlandse stad te hebben. De eerste plannen worden gemaakt en daar word ik wel heel blij van!”

Tenslotte, wat is jouw ultieme fotografie tip?

Zodra je het licht snapt kan je je eigen creativiteit loslaten! Als je begint met fotografie zorg dan dat je in veel verschillende licht situaties kan oefenen en je zult zien dat je ontwikkeling sprongen neemt.

https://studioannemarije.nl/
instagram.com/studio.annemarije/

Gratis ebook Fotografie

Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen

In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie.

Meld je hieronder aan en krijg het ebook meteen in je mailbox en ontvang elke maand een nieuw inspirerend verhaal van een topfotograaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *