Fotografie boek – Peter Lindbergh: On Fashion Photography

Taschen Peter Lindbergh - On fashion photography
Taschen Peter Lindbergh - On fashion photography
Taschen Peter Lindbergh - On fashion photography

Taschen Peter Lindbergh – On fashion photography

Je kunt zelf foto’s maken, maar om inspiratie op te doen moet je leren van de groten der aarde op het gebied van fotografie. Een van die groten is Peter Lindbergh.

Peter Lindbergh, een iconische naam in de wereld van de modelfotografie, heeft met zijn onderscheidende visie en baanbrekende werk de grenzen van het genre verlegd. Zijn invloed is voelbaar in de hele mode-industrie, en zijn boek “On Fashion Photography” is een schat aan inspiratie en inzicht.

Peter Lindbergh On Fashion Photography

Peter Lindbergh – On Fashion Photography

Lindbergh, die in 2019 is overleden, had een unieke benadering van fotografie die zich onderscheidde van de conventionele glamour en perfectie die vaak werd geassocieerd met modelfotografie.

Zijn beelden waren rauw, eerlijk en hadden een ongekende emotionele diepte. Hij bracht de menselijkheid naar voren in zijn foto’s, en zijn werk was een belangrijk keerpunt in de modewereld.

Het Verleggen van Grenzen in de Modelfotografie

Het boek “On Fashion Photography” van Peter Lindbergh is een meesterwerk dat de evolutie van zijn werk door de jaren heen belicht. Het boek bevat een uitgebreide verzameling van zijn bekendste en meest invloedrijke foto’s, en biedt een diepgaande kijk op zijn creatieve proces en zijn filosofie achter modelfotografie.

Binnenzijde Peter Lindbergh On Fashion Photography, uitgeverij Taschen

Binnenzijde Peter Lindbergh – On Fashion Photography, uitgeverij Taschen

Door middel van prachtig gepresenteerde beelden en persoonlijke anekdotes van Lindbergh zelf, krijgen lezers een glimp van zijn wereld en zijn onvermoeibare zoektocht naar echtheid en individualiteit.

“On Fashion Photography” is niet alleen een eerbetoon aan Lindbergh’s indrukwekkende oeuvre, maar ook een bron van inspiratie voor aspirant-fotografen en mode-enthousiastelingen over de hele wereld die verder willen kijken dan oppervlakkige schoonheid en de kracht van het individu willen omarmen.

Ik kocht zijn boek, tweedehands online. Met een beetje zoekwerk is dit te vinden op sites als Marktplaats of Vinted. Nieuw is het onder andere ook nog te koop bij bol.com

Gratis ebook Fotografie

Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen

In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie.

Meld je hieronder aan en krijg het ebook meteen in je mailbox en ontvang elke maand een nieuw inspirerend verhaal van een topfotograaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *