De Magie van Wandelen door de Straten van Parijs

Wandelen in Parijs uitzicht op de Eiffeltoren

Wandelen in Parijs uitzicht op de Eiffeltoren

Pap! Let op die man die zo langs je heen komt lopen! Die met dat mutsje op!
We lopen over de Avenue George V waar de meiden zich vergapen aan de pracht van de fraaie flagship stores van Chanel, Hermès en Zadig & Voltaire. Als ik om me heen kijk zie ik Matthijs van Nieuwkerk op me af lopen. Ik moet de neiging onderdrukken om hem niet te begroeten. Ik ken hem, maar hij mij natuurlijk totaal niet.
We zijn met het gezin in Parijs. Een paar dagen bewonderen we de fraaie Franse hoofdstad en wandelen we heel wat kilometers door de straten van Parijs.

Het is betoverend om door de levendige straten van de Franse hoofdstad te slenteren. Elke stap die je zet is alsof je een sprookjesboek binnenstapt, met charmante cafeetjes, majestueuze architectuur en het overweldigende gevoel van joie de vivre. Parijs is echt een stad die al je zintuigen in vervoering brengt.

Wandelen naar de Eiffeltoren

Terwijl je over de bruisende boulevards dwaalt, doemt in de verte de Eiffeltoren op, een symbool van romantiek en grandeur. De geur van vers gebak walmt uit de boulangeries en verleidt je smaakpapillen. Het geluid van accordeonmuziek vult de lucht en vormt de soundtrack van je stedelijke avontuur. Maar het zijn niet alleen de iconische monumenten en verleidelijke geuren die wandelen in Parijs zo magisch maken. Het is de kans om verborgen juweeltjes te ontdekken in elk arrondissement, struikelen over charmante buurtmarkten en genieten van de kunst die op elke straathoek hangt.

Wandelen door Parijs, MonMartre

Wandelen door Parijs, MonMartre

We dompelen onszelf onder in de pracht van de Franse hoofdstad, waar elke straat een nieuw hoofdstuk lijkt in een sprookjesboek. Parijs is niet zomaar een stad; het is een levend kunstwerk dat al je zintuigen betovert. Van de aroma’s die uit de charmante cafeetjes komen tot de majestueuze architectuur die de geschiedenis van de stad weerspiegelt, de ervaring is als een symfonie van cultuur en schoonheid.

Joie de Vivre

Tijdens onze wandelingen door de straten van Parijs absorberen we de joie de vivre die de stad doordrenkt. Het ritme van het dagelijks leven vermengt zich met de romantiek van het Parijse decor. Smalle steegjes onthullen verborgen plekjes, elk met zijn eigen verhaal. We struinen langs de Seine, bewonderen de Eiffeltoren die zijn statige aanwezigheid laat gelden, en dwalen door Quartier Latin, waar de sfeer bruist van energie.

Parijs is niet alleen een stad om te zien; het is een stad om te beleven. Onze voeten dragen ons door verschillende wijken, van de chique boulevards tot de meer authentieke en rustige buurten. Onderweg genieten we van heerlijk eten en drinken, proeven van de lokale keuken in kleine bistro’s en ontdekken de culinaire geheimen die de stad te bieden heeft.

parijs wandelen sacre coeur

Parijs wandelen Sacre Coeur

Terwijl we door de straten dwalen, laten we ons betoveren door de charme van het moment. Mijn dochter begint de stad door haar eigen lens vast te leggen. Ze haalt haar camera tevoorschijn en begint de magie van Parijs vast te leggen, van de iconische bezienswaardigheden tot de onverwachte details die alleen een wandeling kan onthullen.

Ontdekkingen door te wandelen

En zo gaat ons avontuur verder, elke stap verweven met de geschiedenis en het hedendaagse leven van Parijs. Het is niet alleen een reis door de straten van de stad, maar ook een reis door de tijd en de cultuur die deze betoverende plek definiëren. In Parijs, waar elke hoek een nieuw verhaal vertelt, laten we ons leiden door de charme van het onbekende, wetende dat de mooiste ontdekkingen vaak schuilen in de eenvoudige handeling van wandelen.

Wij gingen naar Parijs en hadden een e-boek mee van The Media Bay met daarin drie wandelingen langs de hoogtepunten van Parijs.

Gratis ebook Fotografie

Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen

In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie.

Meld je hieronder aan en krijg het ebook meteen in je mailbox en ontvang elke maand een nieuw inspirerend verhaal van een topfotograaf!

2 reacties

  1. 26 november 2023

    […] De Magie van Wandelen door de Straten van Parijs […]

  2. 25 december 2023

    […] De Magie van Wandelen door de Straten van Parijs […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *