Beginnen met Fotografie

De Canon 2000D is mijn eerste spiegelreflex camera.
De Canon 2000D is mijn eerste spiegelreflex camera.
De Canon 2000D is mijn eerste spiegelreflex camera.

De Canon 2000D is mijn eerste spiegelreflex camera.

Wat ik graag doe? Foto’s kijken. Ik kan me prima vermaken om foto’s te bewonderen op Instagram. Ik kan me verwonderen over wat mensen op de foto zetten en hoe mooi dat kan zijn. Instagram is wat dat betreft een walhalla.

Tegelijkertijd zoek ik zelf ook een beetje een manier om foto’s te maken. Maar ik merk dat ik het zelf altijd wat belachelijk vind om uitgebreid te gaan fotograferen met een smartphone. Prima dat anderen dat doen hoor, maar zelf merk ik dat ik daar niet echt blij van wordt.

Eigenlijk wil ik dan zo’n echt apparaat in mijn handen houden, wat er voor gemaakt is om foto’s te maken. Ja ik weet dat een smartphone dat tegenwoordig ook kan en dat deze daar ook voor gemaakt worden, maar een camera wordt alleen maar voor dat ene gemaakt, een foto (of video) maken en verder niets.

Dat gezegd hebbende…

Ik wil mijn fotografie kunsten naar een volgend level brengen en dat wil ik graag met jou als lezer delen.
Elke stap jou meenemen in wat ik doe, hoe ik het aanpak en wat voor foto’s ik maak.

Niet omdat ik het allemaal weet, nee juist niet, integendeel zelfs. Ik weet namelijk niets. Ik kan voor mijn gevoel geen foto’s maken, ik heb het talent niet (denk ik dan), maar ik heb besloten het te gaan proberen.

Vandaag heb ik daarom mijn eerste echte, (voor mijn gevoel professionele) camera gekocht.

Ik ga veel lezen over fotografie, maar vooral veel doen. En ik hoop deze reis met jou te delen zodat jij misschien ook geraakt wordt door het virus waar al veel mensen mee besmet zijn, fotografie.

Gratis ebook Fotografie

Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen

In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie.

Meld je hieronder aan en krijg het ebook meteen in je mailbox en ontvang elke maand een nieuw inspirerend verhaal van een topfotograaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *